LATTE ART

Ovako ukrašenu kavu možete servirati i kod kuće

17.10.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Prvi festival kave, CoffeeArt, održat će se od 18. do 21. listopada na Trgu bana J. Jelačića, a mi vam donosimo djelić iz bogatog programa, odnosno kako izgleda latte art ili umjetnost crtanja po kavi i što od toga možete učiniti u svom domu

Želite li servirati malo ljepšu i ukrašeniju kavicu kod kuće, ima nekoliko načina na koje to možete učiniti. Voditelj trening centra u Lavazzi Mario Karlica i višestruki prvak Hrvatske u kuhanju espressa Matija Hrkač pokazali su nam nekoliko ideja kako servirati ljepšu kavu te što joj dodati da bude još ukusnija.

Uz oslikavanje pjene od mlijeka čokoladom, što kavu čini još primamljivijom, saznali smo kako brzo i lako napraviti kavu s čokoladom ili pastom nekog drugog okusa. One se serviraju u staklenoj šalici jer su u nekoliko boja pa tada sve izgleda puno efektnije.

'Lavazza je u Hrvatskoj 15 godina i možemo se pohvaliti da smo jedna od vodećih tvrtki strane kave. Na festivalu ćemo upoznati posjetitelje  s raznim zanimljivostima kao što je ispijanje kave na neke nekonvencionalne načine. Jedan je primjer dodatak paste na bazi krokanta i čokolade koji smo i sada koristili', rekao nam je Mario Karlica iz Lavazze te pozvao sve da ovih dana na festivalu bolje upoznaju i uživaju u svijetu kave.