BEZ KONKURENCIJE

Kada smo u životu najsretniji?

15.10.2012 u 13:57

Bionic
Reading

Bez obzira na sve, studentski dani su najsretnije razdoblje života, a godine koje provedemo izostajući s predavanja, ljubeći se s neznancima te spavajući u knjižnici nad knjigom, prema rezultatima istraživanja, upečatljivije su od rođenja prvog djeteta ili pak stupanja u brak

Rezultati nove studije pokazuju da je studentsko doba definitivno najsretnije razdoblje života, a mnogi pojedinci u četrdesetima osjećaju nostalgiju za tim periodom svoga života. Tako, prema studiji, osobe u dobi od 45 do 54 godine studentski život smatraju najvažnijim životnim iskustvom dok osobe između 35 i 54 godine smatraju da nikada više neće doživjeti tako sretan životni period poput onog studentskog.

Mlađe generacije, točnije studenti, u istraživanju pak otkrivaju da nisu u potpunosti iskoristili studentske dane, a tako misli 73 posto osoba u dobi od 18 do 24 godine.

Studija pokazuje i da čak 57 posto ispitanika smatra da je studentsko doba bilo najsretnije razdoblje njihovog života, a čak svaki treći ispitanik žarko želi proživjeti to iskustvo još jednom.

Studentski život mnogima je ostao tako upečatljiv zbog upoznavanja novih ljudi te života izvan obiteljskog doma, piše Daily Mail te dodaje da je odlazak na fakultet u životu mnogih bio važniji događaj od ulaska u brak, kupnje kuće ili stana, čak i rođenja prvog djeteta.

Istraživanje koje je proveo kineski šoping centar u Uxbridgeu obuhvatilo je tisuću odraslih osoba, a ispitanici su od navedenih 13 bitnih životnih događaja trebali rangirati po njima najvažnijih pet.

Top lista najsretnijih životnih razdoblja:
Studentski dani
Ulazak u brak
Dobivanje prvog posla
Rođenje prvog djeteta
Nabavljanje prvog kućnog ljubimca
Prvi poljubac
Prva ljubav/prva djevojka ili dečko
Kupnja prvog automobila
Primitak prve plaće
Kupnja prve kuće ili stana
Prvi samostalni odlazak na odmor