Obitelj i dom MODERNO, ALI UDOBNO

Zamišljate li ovako urbanu kuću?

  • Autor: tportal.hr
  • 13.10.2012 9:48:57
  • 13.10.2012 8:00:00

Iako izvana kuća djeluje pomalo strogo i nepristupačno, unutrašnji prostor ipak odiše toplinom doma

Moderna obiteljska kuća koja se nalazi u američkom Fire Islandu djelo je poznate kompanije SPG Architects. Kako pojašnjavaju arhitekti, izgradnja ove kuće došla je uz mnoge izazove, posebno one vezane uz usklađivanje s okolišem. Rješenje je pronađeno u modernom obliku kuće koji se sastoji od nekoliko pravokutnika.


Nije bilo lako rasporediti ni prozore koji su morali odgovoriti na mnoge zahtjeve – propuštati obilje prirodne svjetlosti, ali pritom sačuvati privatnost ljudi koji žive u kući. Ipak, arhitektima je i to pošlo za rukom.

Iako izvana kuća djeluje pomalo strogo i nepristupačno, unutrašnji prostor ipak odiše toplinom doma. Zahvaljujući izboru boja, namještaja, detalja i rasvjete, postignuta je ugodna i udobna atmosfera.

Urbani karakter kuće vidljiv je i u unutrašnjem prostoru koji je u znaku ravnih i jednostavnih ploha. No, vesele boje stolaca, jastučića, posteljine i drugih detalja daju notu zaigranosti koja inače nije svojstvena urbanim prostorima. Ipak, kombinacija materijala, boja i oblika rezultirala je i više nego poželjnim prostorom za život.

218369 ,217675,217031 ,215731
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više