SAVRŠEN SPOJ S PRIRODOM

Može li i vas ova kuća oboriti s nogu?

10.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Sav namještaj, kao i stepenice te podovi, napravljen je od drveta, što stvara dojam šume. Upravo zato boravak u toj kući čini se zapravo kao da boravite na nekom šumskom proplanku

Ryntovt Dizajn predstavio je svoj najnoviji stambeni projekt koji je mnogima oduzeo dah. Riječ je o neobično lijepoj kući koja

unutrašnjim prostorom odaje počast prirodi. Naime, svi materijali koji su korišteni imaju oznaku 'prijatelja ekologije'.

Sav namještaj, kao i stepenice te podovi, napravljen je od drveta što stvara dojam šume. Upravo zato boravak u toj kući čini se zapravo kao da boravite na nekom šumskom proplanku. Tomu pridonose i tapete sa slikama trave, ali i vaze s cvjetnim granama. U unutrašnjem prostoru prevladavaju prirodne boje, a to se pravilo poštivalo čak i pri odabiru posteljine.

U prizemlju su smješteni dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica. Glavna atrakcija stambenog prostora je veliki kamin koji daje toplinu i udobnost. Spavaće sobe nalaze se na prvom katu.Veza između etaža napravljena je u obliku jednostavnog stubišta. Zapravo, sve u kući odiše funkcionalnom jednostavnošću.

Kuća koja je smještena u ukrajinskom Kharkovu, broji 120 četvornih metara. Okružena je zelenilom i prekrasnom prirodom pa ne čudi što i unutrašnjost odiše takvom atmosferom. Sve u svemu, riječ je o nesvakidašnjem zdanju koje svakako vrijedi pogledati.