JUBILEJ

Dormeo slavi 10. rođendan

09.10.2012 u 16:32

Bionic
Reading

Spavanje je svima vrlo važno za smanjenje stresa. Kada se dovoljno ne naspavamo, tijelo počinje proizvoditi hormone stresa, što povisuje krvni tlak

Usto, spavanje umanjuje rizik pojavljivanja depresije i pomaže tijelu da izliječi ozljede i infekcije. Kada se tijelo obnavlja, odmara se i mozak i samo ona osoba koja se dobro naspava može biti uspješna, dobre volje i puna energije, pa bolje i uspješnije obavljati posao.

'Život, to je san, a u snu su i sami snovi', zapisao je španjolski pjesnik i dramatičar Calderon de la Barca. Kvaliteta sna, odnosno kvaliteta života upravo je ono što čini Dormeo vodećim brandom za spavanje i kvalitetu života u srednjoj i istočnoj Europi s više od milijun zadovoljnih spavača diljem svijeta.

Sve je počelo prije 10 godina sa samo jednom linijom madraca od memorijske pjene. Trud uložen u kvalitetu dostupnu svima pokazao se uspješnom formulom i danas milijuni korisnika mirno i zdravo spavaju.

Svijetu su predstavljeni madraci čuvene talijanske izrade koja korijene vuče još iz renesansne trgovine tekstilom u Firenci, a upotpunjeni su engleskom vunom. Jedinstvene firentinske metode šivanja danas se jasno mogu vidjeti na Dormeovim nevjerojatno mekim i izdržljivim pamučnim navlakama koje ima svaki madrac. Formula Dormea pokazala se uspješnom jer su se u samo 10 godina razvili u vodeći lifesyle brand s više od 80 različitih proizvoda, a prisutni su u više od 30 zemalja svijeta. Osobito se ponose činjenicom što su ove godine prodali svoj milijunti madrac.


Vizija tima Dormeo je ravnoteža između ljudi, prirode i udobnosti. Radi se o svijetu mekih oblika, toplih materijala i ugodnih boja. Svojim kupcima nude kvalitetu, higijenu i zaštitu. Njihov je najvažniji cilj isti kao i prije 10 godina, a to je stvoriti proizvode vrhunske kvalitete i visoke estetske vrijednosti koji su cijenom pristupačni svakom potrošaču.  Svatko zaslužuje dobar san, moto je Dormeo tima.

Dormeo se odlikuje različitim kategorijama linija proizvoda, kako bi zadovoljio potrebe različitih ukusa, potreba i navika ljudi. Basic linija karakteristična po jednostavnim materijalima i karakteristikama proizvoda nudi asortiman nižeg cjenovnog ranga, ali neupitne kvalitete. Comfort linija prepoznatljiva po najboljem omjeru cijene i kvalitete i po naprednim materijalima, a Natura linija pogodna je za astmatičare, ljude koji pate od alergija i sve koji žele osjetiti osvježavajuće djelovanje na tijelo i um. Za one istančanog ukusa koji zahtijevaju samo najbolje proizvode, najkvalitetnije materijale, jedinstvene i vrhunske karakteristike proizvoda, ove godine Dormeo je lansirao revolucionarnu premium liniju Octaspring - novu generaciju madraca.

Konvencionalne metalne opruge pružaju dobru potporu, no upiru li se u tijelo i tako stvaraju točke pritiska. Octaspring opruge izrađene su od memorijske pjene koja se prilagođava i pokreće zajedno s vašim tijelom, pri čemu ne stvara protupritisak. Revolucionarno oblik pčelinjeg saća omogućuje aktivan protok zraka unutar madraca, zahvaljujući čemu ostaje svjež i udoban.

Proizvodi su dostupni u 15 prodajno izložbenih salona u Hrvatskoj: Čakovec, Rijeka, Zagreb (pet salona), Velika Gorica, Split (dva salona), Zadar, Đakovo, Slavonski Brod i Osijek.