MODERNA KOLIBA

Kako rustikalan dom može biti neodoljivo elegantan

27.09.2012 u 07:10

Bionic
Reading

Neodoljivi spoj rustikalne udobnosti i romantičnosti s efektnim modernim detaljima postignut je u ovoj samo na prvi pogled tradicionalnoj kolibi, koja unutar svojih zidova skriva pravo iznenađenje

Smještena u Južnoj Karolini, obnovljena i modernizirana koliba predstavlja dom iz snova. Okružena prirodom i mirom te smještena u idiličnom zelenilu, ona je neodoljiv spoj rustikalnog i modernog. Dizajn ovog doma, koji nosi naziv Spring Island Cottage, potpisuje BRZ Architecture, a njegov izgled je svjež, baš poput i njegovog imena.

Ovaj obiteljski dom iz snova krase drveni podovi, starinske drvene grede te tradicionalno ogoljeni zidovi u dnevnom boravku. Savršen način objedinjavanja rustikalne udobnosti s elegancijom predstavlja dnevni boravak koji krase kamin, police s knjigama, kožni smeđi naslonjači, moderna bijela sjedeća garnitura te televizor skriven iza slike.

Sama kuhinja i blagovaonica također su odličan primjer staroga i novoga, a bijeli namještaj daje dojam prozračnosti i čistoće, dok poseban efekt imaju poprilično velike staklene površine podijeljene na četverokute omogućavajući predivan pogled na prirodu. Gornji kat namijenjen je za spavaću sobu i kupaonicu, a poseban ukras kuće čini prostrana terasa čineći je tako doista domom iz snova.