Obitelj i dom STRES ILI ZADOVOLJSTVO

Što ženama šoping zaista znači?

  • Autor: tportal.hr
  • 20.9.2012 10:48:22
  • 20.9.2012 9:43:27

Gotovo polovica ispitanica smatra da su trgovci u prodavaonicama odjećom loši, a najčešće su ih komentirale riječima – nametljivi su i postavljaju se svisoka

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da za jednu od tri žene terapija šopingom uopće ne postoji. Trećina žena mrzi kupovati odjeću, i to zato što trgovce doživljavaju nametljivima, a komade odjeće koju žele najčešće ne mogu pronaći.

Usto, frustriraju ih dugi redovi ispred garderobi i loša ogledala koja pokazuju svaki nedostatak. Nakon šopinga mnoge žene osjećaju bolove u cijelom tijelu, pokazuje istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2000 žena.

Gotovo polovica ispitanica smatra da su trgovci u prodavaonicama odjećom loši, a najčešće su ih komentirale riječima – nametljivi su i postavljaju se svisoka.

Dobiveni rezultati internetskog istraživanja koje je provela kompanija Marisota razbili su mit o šopingu kao terapiji. Čini se da šoping kod većine žena izaziva zapravo potpuno suprotan učinak.

'Čini se da za mnoge žene šoping ipak nema terapijsko djelovanje. Većina žena nisu mršavice i njima je iznimno teško kupovati odjeću pa je za njih šoping zapravo izvor stresa i anksioznosti', kaže Coleen Nolan iz Marisote.

212654,209103 ,211933,209226
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više