ZANIMLJIVI DETALJI

Dva stana pretvorena u doista neobičan dom

13.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nekada pomalo skučena dva stana spajanjem su pretvorena u jedan doista zanimljiv i prostran životni prostor, a njegovo uređenje zasigurno će oduševiti brojne ljubitelje životinja

Spajanje nekada potpuno odvojena dva stana u jedan donosi razne pogodnosti, kao što je odvajanje javnog i privatnog dijela. Ovaj zanimljivo i maštovito uređen stan u Krakowu odličan je primjer toga kako stambeni prostor može biti prepun svjetla, teksture i boje.

Za ovaj mladenački i praktično uređen prostor zadužen je bio arhitektonski studio Morpho koji je uređenje interijera prilagodio željama i potrebama njegovih stanara. Nakon spajanja stan se proteže na 65 kvadrata koji su sasvim dovoljni za par i njegove kućne ljubimce.

Vlasnici stana željeli su da se u njemu tematski provlače motivi životinja te tako obogate interijer. Minimalistički i poprilično moderan stan krase pomalo neobični komadi namještaja poput velikog končanog lustera, asimetričnog stola te zanimljivih lampi u kuhinji, no ipak najveću pažnju privlači stolić u obliku nojevih nogu i asimetrične slike miševa na zidu. I dok će neke osvojiti na prvu, drugima se ovaj stan baš i neće svidjeti, no svi će se složiti s mišljenjem da je poseban i neobičan.