Obitelj i dom ZA RODITELJE I DJECU

Besplatan priručnik o sigurnosti djece na internetu

  • Autor: tportal.hr
  • 12.5.2009 14:02:52
  • 12.5.2009 13:15:58

U izdanju Večernjeg lista u subotu, 16. svibnja, čitatelji će na poklon dobiti besplatan priručnik o sigurnosti djece na internetu, s praktičnim savjetima stručnjaka koji podučavaju kako surfanje učiniti zabavnim i sigurnim

Večernji list, jedna od najstarijih hrvatskih dnevnih novina koja uskoro obilježava 50. obljetnicu, u subotu, 16. svibnja, povodom Međunarodnog dana obitelji, svim čitateljima će pokloniti priručnik o sigurnosti djece na internetu. Priručnik je rezultat suradnje Večernjeg lista, NetAkademije Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i tvrtke Grejp. Cilj projekta je roditeljima i djeci pružiti osnovne informacije za prepoznavanje i otklanjanje najčešćih prijetnji koje vrebaju na internetu.

Ideja je proizašla iz serije tečajeva održavanih na NetAkademiji, trenutno jedinom informatičkom učilištu koje nudi tečajeve o sigurnosti djece na internetu.

Priručnik je pisan jednostavnim rječnikom, namijenjen je roditeljima i djeci s minimalnim znanjem o računalima i internetu, s naglaskom na praktičnim rješenjima i pravilima koja se mogu primijeniti u svakoj obitelji.

Projektu su se zbog njegovog velikog značaja pridružile i druge ustanove poput Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na čelu s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, nekoliko osnovnih škola čiji su roditelji pomogli u identifikaciji najvažnijih pitanja te brojni drugi prijatelji projekta.

Uz osnovni sadržaj o sigurnosti djece na internetu u priručniku ćete moći pročitati i o Nacionalnoj kampanji protiv tjelesnog kažnjavanja koja nosi moto 'Trebam ljubav', a čiji je nositelj Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Priručnik o sigurnosti djece na internetu biti će dostupan i u online verziji na službenim stranicama projekta - www.sigurnostdjece.com.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više