Obitelj i dom OKOVI STRESA

Znate li koliko često se ljudi žale na posao?

  • Autor: tportal.hr
  • 1.8.2012 10:39:38
  • 1.8.2012 9:38:15

Kada se čovjek vrati s posla, pokazuju rezultati istraživanja, obitelji i prijateljima žali se prosječno oko 14 i pol minuta na dan

Žalite li se često na svoje probleme? Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, činite to i prečesto! Naime, rezultati pokazuju da prosječna osoba provede čak do 170 dana svoga života u žaljenju i prigovaranju zbog poteškoća, piše Daily Mail.

Kada se čovjek vrati s posla, pokazuju rezultati istraživanja, obitelji i prijateljima žali se prosječno oko 14 i pol minuta na dan. Iako drugi sasvim sigurno ne uživaju u takvim temama, čini se da žaljenje ipak pomaže onima koji ga prakticiraju. Naime, osoba koja se žali ublažava stres nastao zbog posla.

U istraživanju je sudjelovalo 2000 ljudi, a gotovo polovica njih, odnosno oko 40 posto, ne zna se opustiti. Točnije, to im teže polazi za rukom nego godinu dana prije. Ženama i mladim ljudima to je najteže učiniti, a gledajući u kontekstu zanimanja, poslovni problemi najviše muče frizerke, medicinske sestre i kuhare.

Istraživanje je također pokazalo da je dnevni boravak omiljeno mjesto za izljeve žaljenja, a to se najčešće čini na sofi. Budući da takav tretman osobi ipak donosi olakšanje, stručnjaci kažu da obitelj na taj način treba pružiti podršku osobi pod stresom.

203309 ,202154,200123 ,199229
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više