Obitelj i dom VOĆNO OSVJEŽENJE

Napravite sladoled od breskve s votkom

  • Autor: tportal.hr
  • 30.7.2012 8:59:17
  • 30.7.2012 8:00:00

Svježe voće izvrstan je dodatak sladoledu, koji uz malo truda lako i brzo možete napraviti kod kuće te iznenaditi obitelj ili prijatelje

Volite li breskve i cimet, probajte napraviti domaći sladoled koji može biti i idealna poslastica na nekoj večeri jer sadrži i malo votke. Huffington Post piše da će votka spriječiti breskve da budu tvrde i smrznute, a oko njih će se u ustima topiti sladoled s cimetom.

Thinkstock
Iskoristite sezonu breskvi
Sastojci:


Šalica i pol masnijeg mlijeka
3/4 čaše granuliranog šećera
Prstohvat soli
1 šalica vrhnja za šlag
1 štapić cimeta
5 žumanjaka
2 velike breskve, očišćene i prerezane na pola
2 velike žlice meda
Žlica i pol votke

Priprema breskvi:

U maloj tavici na vatri srednje jačine prepržite breskve s medom i 1/4 šećera. Kuhajte oko pet minuta, dok breskve ne puste sokove. Pustite da se ohlade i prekrijte dok vam ne zatrebaju.

Priprema sladoleda:

U zdjeli dobro pomiješajte ¼ šećera sa žumanjcima dok ne dobijete glatku smjesu. Najlakše će biti mikserom. Zdjelu ostavite sa strane i krenite na drugi dio pripreme.

U zagrijanoj tavici na srednjoj jačini vatre zagrijte mlijeko, preostali šećer, sol, vrhnje za šlag i cimet. Lagano miješajte oko pet minuta dok se šećer ne rastopi.

Iz tavice odvojite čašu zagrijane smjese i lagano ulijte u izmiksane žumnjake te promiješajte, a zatim cijelu smjesu vratite preostalom mlijeku u tavicu. Miješajte na vatri dok se sve zajedno ne zgusne.

Smjesu precijedite u zdjelu kroz cjedilo kako bi se odstranili komadići cimeta ili žumanjca, a zatim je stavite na malo leda i dobro miješajte još desetak minuta dok se ne ohladi. Nakon što dobro umiješajte i breskve, ostavite u zamrzivaču preko noći.

203835,202574,205458,202697
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više