BRZI RUČAK

Složenac od piletine s ljutim umakom i mozzarellom

23.07.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Želite kuhati nešto, a da bude drukčije i brzo gotovo? Probajte piletinu u ljutom umaku s paprikama i mozzarellom

Za pripremu ovog jela potrebno je samo trideset minuta. Zbog ukusnog umaka će biti sočno, a piletina mekana. Australska stranica taste.com ovo je jelo stavila u svoju rubriku brzih i ukusnih recepata.

Mozzarella odlično ide uz rajčicu i bosiljak
Sastojci:
1 i pol žlica maslinova ulja
700 grama pilećeg filea
1 nasjeckani crveni luk srednje veličine
2 zgnječena režnja češnjaka
340 grama paprike narezane na trakice
1 i pol čaša sosa od rajčice
1/3 chilija
1/4 čaše listića bosiljka
100 g mozzarelle narezane na ploškice
1/3 čaše mrvica od svježeg kruha

Priprema:
Pećnicu stavite na 220°C/200°C da se zagrijava, a za to vrijeme na maslinovom ulju prepecite piletinu dok sa svake strane komadi ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kad je piletina gotova izvadite ju na tanjur i stavite sa strane pa pređite dalje na pripremu.

Na ulje od pečenja piletine stavite luk i češnjak te pržite povremeno miješajući. Nakon dvije minute, kad luk postane mekan, ubacite paprike i pržite još jednu minutu. Zatim dodajte sos od rajčice i chilli. Kad počne kipjeti umiješajte bosiljka te posolite i poparite.

Pola pečene piletine posložite na dno posude za pećnicu ili obične tepsije pa prelijte s malo umaka i slažite slojeve tako da zadnji sloj bude umak koji ste pripremali. Na vrh posložite mozzarelu i posipajte svježe izmrvljenim kruhom.

Pecite 10 do 15 minuta dok gornji sloj ne dobije zlatnu boju, a zatim još ukrasite s nekoliko listića svježeg bosiljka. Kao prilog možete koristiti tjesteninu.