DOM ZA POŽELJETI

Bajkovita kuća na samoj obali mora

22.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Za one koji sanjaju o mirnom životu u gradskom predgrađu, savršeno mjesto bi mogla biti ova drvena i bajkovita kuća u švedskom gradu Göteborgu

Smještena na samoj obali mora drvena kuća bajkovite bijele boje obrubljena zelenom nudi tri spavaće sobe, a cjelokupni interijer se prostire na 115 četvornih metara.

U suprotnosti sa hladnim i često tmurnim švedskim vremenom, cijela unutrašnjost odiše toplinom i ugodnom atmosferom. Tom doživljaju posebice pridonose svijetle boje te namještaj i podovi u prirodnoj boji drveta.

Interijer kuće uređen je pretežito klasično, s tek primjetnom notom modernoga. Tako je kuhinja klasično drvena s masivnim drvenim stolom te razigranim ukrasnim zavjesama. U dnevnom boravku isto tako je uspješno spojeno moderno s tradicionalnim, a klasični masivni drveni stol odlično se slaže s modernim malim bijelim stolićem te udobnim foteljama.

Kako se kuća nalazi tik do mora, spavaće sobe imaju neodoljivi morski prizvuk u kombinaciji plave i bijele boje te šarenih tapeta. Uz kuću se nalazi i kućice iznad mora savršeno uređene za odmor ili pak za goste.