tportal.hr

Zagreb
+17
Osijek
+18
Pula
+18
Rijeka
-
Zadar
+19
Split
+21
Dubrovnik
+20

Carlsberg Croatia

Predstavila osnove pravilne degustacije pivarskih majstora

Carlsberg Croatia organizirala je degustaciju piva iz svog asortimana uz prezentaciju i vodstvo Ognjana Šolaje, degustatora iz 'Društva prijatelja piva'

Datum objave:
3.7.2012 12:11

Zadnja izmjena:
3.7.2012 16:09

Vezane teme

Osijek, 2. srpnja 2012. – Carlsberg Croatia danas je u lounge baru Club ugostila Ognjana Šolaju, degustatora piva iz 'Društva prijatelja piva', koji je okupljenima predstavio osnovna načela pravilne degustacije prilikom koje se jednaka pažnja pridaje izgledu i mirisu kao i okusu piva.

Kako je istaknuo, najprije se gledaju vanjska obilježja poput boje, pjene te karbonizacije nakon čega slijedi procjena mirisa kojom se detektiraju prisutne arome. Primjerice, kod Carlsberga se osjeća voćna aroma s notom hmelja, jabuka i borovine, dok se Pan lager može opisati kao pivo umjerenog tijela s ugodno uravnoteženom slatkoćom i gorčinom.


Kod okusa piva ocjenjuje se koliko je sladno, hmeljno te koliko se osjeti alkohol. Na samom kraju ocjenjuje se tzv. 'aftertaste' odnosno okus koji ostaje nakon ispijanja prvog gutljaja, a koji može biti gorak, slatkast ili kiselkast. Tako su novinari pod profesionalnim vodstvom i uputama kušali piva koprivničke pivovare – Pan lager, Pan Zlatni, Carlsberg i Tuborg.

Koprivnička pivovara posebnu pažnju posvećuje kontroli kvalitete u okviru kojeg se svrstava i degustacija piva koju redovito provode pivarski majstori Carlsberga Croatia. Vrhunska kvaliteta piva garantirana je i implementacijom sustava upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001. Carlsberg Croatia posjeduje certificirani, integrirani sustav upravljanja koji uz normu za upravljanje kvalitetom, objedinjuje i norme za upravljanje sigurnosti hrane, zaštitom okoliša te zdravlja i sigurnosti zaposlenika.

Više o predanosti pivovare upravljanju kvalitetom možete saznati i na posebnoj web stranici o Carlsberg kvaliteti www.carlsbergkvaliteta.hr.
Nakon degustacije druženje se nastavilo uz press stolnonogometni turnir.Kontakt:
Ivana Tavra, specijalist za odnose s javnošću, tel: 01 24 04 350, fax: 01 24 04 351, mob:099 31 21 735, e-mail: ivana.tavra@carlsberg.hr

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr