tportal.hr

Zagreb
+19
Osijek
+21
Pula
+23
Rijeka
+24
Zadar
+25
Split
+24
Dubrovnik
+23

BICEPSI ZBOG KOMPLEKSA?

Mišićavi muškarci veći su seksisti

Muškarac u tradicionalnom društvu svoju muškost i superiornost može naglasiti jedino izgradnjom tijela

Datum objave:
2.7.2012 19:04

Zadnja izmjena:
2.7.2012 19:34

Što su muškarci fizički jači i ljepše oblikovanih tijela, to su lošiji materijal za dobrog partnera, pokazala je studija Sveučilišta u Westminsteru. Studija na 327 heteroseksualnih muškaraca od kojih je više od trećine bilo bez partnerice pokazala je da su jači muškarci skloniji imati loše mišljenje o ženama nego oni koji nisu toliko 'pumpali' svoje mišiće.

Istraživači vjeruju da veza između mišićavih muškaraca i njihovih nepopularnih uvjerenja o ženama ima korijene u tradicionalnim ulogama.

'Muškarci koji podržavaju uvjerenje da su žene manje vrijedne, a jednakost spolova im je nepoznata, podržavaju tradicionalne stereotipe o muškosti koji uključuju i fizičku snagu', kažu autori studije.

Istraživači su također potvrdili da u društvima s patrijarhalnom strukturom muškarac svoju muškost i superiornost može izraziti isključivo pomnom izgradnjom tijela. Dakle, osjećaj superiornosti koji proizlazi iz kompleksa manje vrijednosti naglašavaju klesanjem bicepsa, tricepsa i pločica na trbuhu. No ideja da će se izgledom dobiti na važnosti i veličini pogrešna je, dok se žene koje se nalaze pored njih itekako mogu osjetiti manje vrijednima ili samo kao privjesci.


201295 ,201742,201819,201710

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr