tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+17
Dubrovnik
+15

NAGRADNJAČA

Osladite se slasticama slastičarnica Ameliѐ i The Cookie Factory

Okusite vrhunske slastice na domaći način u srcu grada u poznatim slastičarnicama The Cookie Factory i Ameliѐ. Najsretniji čitatelji mogu osvojiti poklon bonove u vrijednosti od 50 kuna!

Datum objave:
2.7.2012 10:55

Zadnja izmjena:
9.7.2012 14:00

Za sve ljubitelje slatkih zalogaja, stižu dobre vijesti – vrijeme je za Slatke gušte. Ne birajte koju ćete slasticu probati jer od 1. do 15. srpnja manifestacija Slatki gušti vam ih donosi po super cijenama!
Uživajte u neodoljivoj američkoj poslastici Brownie à la mode (topli brownie plus sladoled) poznate slastičarnice The Cookie Factory ili šarmantnoj torti Vivian slastičarnice Ameliѐ i okusite vrhunske domaće slastice poput pita, torti, keksića, koblera u srcu grada.

Tim povodom svim sladokuscima tportal.hr i slastičarnice Amelie i The Cookie Factory daruju po dva poklon bona u vrijednosti od 50 kuna te recept za Čokoladnu tortu s višnjama.

Čokoladna torta s višnjama

Biskvit:

● 1 šalica smeđeg šećera
● 1/2 šalice oštrog brašna
● 1/2 šalice glatkog brašna
● 1 žličica praška za pecivo
● 1 žličica sode bikerbone
● 1/2 šalice kakaa
● 1 jaja
● 1/2 šalice mlijeka
● 1/4 šalice ulja
● 1 vanili šećer
● 1/4 šalice vrele vode

Priprema:

1. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
2. Postupno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati dvije  minute.
3. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
4. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
5. Peći oko 40-45 minuta; ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.

Za nadjev od višnje

1 staklenka višanja
50 g šećera
40 g gusnela
malo cimeta

Ocijedite višnje, te u sok od višnji umiješajte sve naveden sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umiješate višnje. Nadjev od višnje razmažite po ohlađenom biskvitu.

Prva krema

200 g tamne čokolade
350 ml slatkog vrhnja

Pripremite u jednoj zdjeli 200 grama tamne čokolade narezane na kockice, prokuhajte 150 mililitara slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i lagano promiješajte da se čokolada otopi. U međuvremenu istucite ostatak slatkog vrhnja u čvrsti šlag te postupno lagano dodavajte u otopljenu čokoladu i prelijte na ohlađeni biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata.

Druga krema


200 g mliječne čokolade
350 ml slatkog vrhnja

Način pripreme isti kao kod prvog sloja kreme, samo što uzimate mliječnu čokoladu. Zalijete po ohlađenom prvom sloju te stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Poklon bon od 50kn u slastičarni Amelie su osvojili:

Ina Stojić
Darko Topolčić


Poklon bon od 50kn u slastičarni The Cookie Factory osvojili su:

Marko Kirin
Darko Klepić








Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr