tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+19
Pula
+18
Rijeka
+18
Zadar
+21
Split
+25
Dubrovnik
+23

ŠARENILO NA TANJURU

Tagliatelle od rogača sa kozicama i motarom

Volite li rogač i kozice, ovaj recept prava je prilika da ih ujedinite u ukusno i zdravo jelo

Datum objave:
21.6.2012 8:00

Zadnja izmjena:
21.6.2012 10:01

Pred sam početak ljeta, gastro tim restorana Bon Appetit osmislio je u sklopu atraktivne ponude Smart Fooda novi ljetni Smart Food jelovnik koji zbog svoje šarolikosti progovara najrazličitijim ukusima poklonika zdrave i uravnotežene ishrane.

U jelovnik su svoja stručna znanja s područja biokemije i kulinarstva utkali Marina Vojković, Donatella Verbanac i chef Berislav Lacković, kreativni gastro trojac koji stoji iza zaštićenog koncepta Smart Fooda i koji je iz dana u dan strpljivo sastavljao savršene kombinacije namirnica, kuhao nova jela, degustirao i mijenjao sve dok nije postignut konsenzus oko najkvalitetnije kombinatorike i recepture novih jela i precizne termičke obrade koja jamči maksimalnu iskorištenost svih nutritivnih sastojaka korištenih namirnica.

Uz juhu od boba, mnoge će u novoj ponudi privući i inovativne lazanje od celera, bukovače i mozzarelle, nova vrsta salate u ljetnoj ponudi, kojoj je svoju osobnost i originalnost udahnuo chef kuhinje Bon Appetita Berislav Lacković.

Kako bi ponudili što više antioksidansa u ljetnim mjesecima, slažu se Donatella, Berislav i Marina, svi Smart Food obroci i tanjuri bit će prepuni boja i šarenila - u njima će se ovoga ljeta obavezno naći raznovrsno povrće poput špinata, rikole, boba, graška, rajčice, paprika, patlidžana, celera, quinoe i mahuna, te neizostavno voće poput jagoda, jabuka, malina i dinja.

tinkstockKozice su brzo gotove Sastojci:

Brašno oštro 0,15 kg
Mljeveni rogač 0,05 kg
Jaja 2 kom

Kozice 0,20 kg
Motar 0,10 kg
Chery rajčica 0,15 kg
Maslinovo ulje 0,10 l
Sol i papar po želji

Priprema:

Od brašna, rogača i jaja zamijesimo tvrđe tijesto za rezance. Tijesto na tanko razvaljamo, izrežemo na široke rezance i skuhamo u kipućoj vodi.

Na maslinovom ulju prepečemo kozice, dodamo blanširani motar i izrezanu chery rajčicu.
Dodamo kuhano tijesto, začinimo solju i paprom i serviramo.

200019,199936,199418,198123

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr