Obitelj i dom OZLJEDE U KUHINJI

Znate li koje je najopasnije povrće?

  • Autor: tportal.hr
  • 15.6.2012 15:23:20
  • 15.6.2012 13:33:37

Njihova debela kora i čudni oblici čine korjenasto povrće najopasnijom namirnicom u kuhinji čija priprema često rezultira opasnim ozljedama

Bundeva i repa dvije su najopasnije namirnice u kuhinji, a čak dvije trećine ozljeda u kuhinji dolazi za vrijeme pripreme svježeg korjenastog povrća. Gotovo četvrtina ozljeda nastaje prilikom rezanja i sjeckanja repe, a petina nastaje prilikom pripremanja korabe.

Dvoje od pet ispitanika reklo je kako su se ozlijedili pokušavajući imitirati televizijske kuhare i njihovo brzo rezanje povrća. Anketu je na uzorku od više od dvije tisuće kupaca proveo lanac dostave hrane Just-Eat povodom nacionalnog tjedna sigurnosti hrane u Velikoj Britaniji.

Sheila Merrill, savjetnica za javno zdravstvo, kaže da se neke od najtežih ozljeda događaju upravo u kuhinji. 'Dobra priprema je ključna kako bi se spriječile nesreće u kuhinji, poput teških posjekotina, stoga provjerite jesu li vaši noževi dovoljno oštri i u dobrom stanju i ne žurite s usitnjavanjem povrća. Držite noževe izvan dohvata djece, a ako uključujete djecu u pripremu hrane, nadzirite ih u svakom trenutku', savjetuje Merrill za Telegraph.

191067 ,196994 ,194104,192521
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više