TURCI NAJDRUŠTVENIJI

Francuzi su nacija koja najviše jede i spava

05.05.2009 u 10:27

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje samo je potvrdilo predodžbu o Francuzima kao velikim gurmanima, jer se pokazalo da od svih nacija upravo oni najviše vremena provode spavajući i jedući

Prosječan Francuz spava devet sati, što je sat vremena više od japanskog ili korejskog prosjeka. Usprkos navici da poslijepodneva provedu u siesti, Španjolci su tek treći, nakon Francuza i Amerikanaca, jer spavajući provedu 8,5 sati.

Iako sve više Francuza jede nezdravu brzu hranu, još uvijek provedu dva sata dnevno jedući. Njihovi su obroci dva puta dulji od objeda Meksikanaca, koji konzumaciji hrane posvećuju tek sat vremena dnevno. Na drugom mjestu su Novozelanđani, zatim slijede Japanci, koji također vole uživati u dobroj klopi, ali ipak najviše vremena provedu radeći i putujući na posao. Ostatak vremena Japanci najradije troše na gledanje TV-a ili slušanje radija i te aktivnosti čine 47 posto slobodnog vremena prosječnog Japanca.

Turci su najdruštveniji narod i više od trećine svog slobodnog vremena provode u društvu.

Razlike u načinu života vidljive su i unutar granica. Tako Talijani dnevno 80 minuta više nego Talijanke provode odmarajući se, iz čega se vrlo lako može zaključiti da Talijanke tih 80 minuta provode čisteći i kuhajući.