Obitelj i dom ZDRAVE NAVIKE

Evo čemu još služe prijatelji

Znanstvenici su tijekom 12 tjedana pratili tjelesnu aktivnost djece između pet i 12 godina te uspostavljanje prijateljstva među djecom koja se do početka studije nisu poznavala

Kada se školski ili kućni prijatelji bave sportom, djeca će dobiti veći poticaj za fizičke aktivnosti, pokazala je američka studija medicinskog sveučilišnog centra Vanderbilt.

Znanstvenici su tijekom 12 tjedana pratili tjelesnu aktivnost djece između pet i 12 godina te uspostavljanje prijateljstva među djecom koja se do početka studije nisu poznavala. Istraživači su utvrdili da fizičkoj aktivnosti najviše doprinosi upravo aktivnost najbližih prijatelja. A najčešće pojedinci prilagođavaju ponašanje onima do kojih im je stalo.

'Što je dijete imalo više aktivnih prijatelja, to je i samo bilo aktivnije. Druženje uz igru idealno je za djecu jer sprečava da se dosađuju', kazala je Keith Ayoob, izvanredna profesorica na Odsjeku za pedijatriju u medicinskom centru Albert Einstein u New Yorku, prenosi Abcnews. Istraživanje je potvrdilo rezultate prijašnjih studija prema kojima, što su prijatelji bliskiji, to je njihov utjecaj veći na prestanak pušenja i slično.

192292 ,190020,163467,182253
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više