ODLIČNE IDEJE

Stan od 50 kvadrata koji djeluje prostrano

01.06.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Koliko dobra ideja prilikom uređenja stambenog prostora može značiti, odlično je prikazano u ovome stanu koji se jednostavnim zahvatima i preinakama iz nepoželjnog stana transformirao u stambeni prostor kakav možete poželjeti

Stan od 50-ak četvornih metara u Singapuru uz pomoć dizajnerskog iskustva tvrtke KNQ Associates i više nego uspješno transformiran je u raskošni jednosobni stan. Kombinacijom kontrastnih boja poput bijele i jarke svijetloplave te postavljanja ogledala na ključna mjesta postignut je efekt prostranosti, ali i prozračnosti.

Kako bi se prostor maksimalno iskoristio, dio ormara je podignut uvis, a prostor namijenjen kao spremište obložen je ravnim tankim vratima koja zauzimaju minimalno prostora. Svaki komad namještaja u stanu ciljano je biran kako bi savršeno služio svojoj svrsi, a da ne zauzima previše prostora.

Sve odreda vrlo moderan namještaj ravnih linija pretežito je svijetlih boja, a monotonija bliješteće lakirane bijele boje razbijana je plavo obojanim zidovima koji daju dozu šarolikosti i razigranosti. U 50-ak kvadrata osmišljen je i radni kut opremljen funkcionalnom sofom i radnim stolom, a spavaća soba za dvije osobe pregrađena je pokretnim ormarom.