SPOJ NOVOG I STAROG

Tko bi rekao da je ovo nekad bilo oronulo skladište?

31.05.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Sve one koji žele zaista poseban i jedinstven životni prostor, ovaj stan bi mogao biti pravo rješenje. Staro i nekada potpuno neiskoristivo skladište nakon renovacije i pažljivog uređenja pretvoreno je u doista ekskluzivan stan

Potkrovlje starog skladišta u South Beachu na Floridi arhitektonski i dizajnerski studio Edmonds + Lee Architects preobrazio je u doista moderan dvoetažni stan. Iako je opremljen modernim komadima namještaja, u stanu je zadržan utjecaj povijesti pa tako namjerno neobrađeni zidovi te oni cigleni podsjećaju na nekadašnju namjenu ovog prostora.

Koncipiran je kao jedan veliki otvoreni prostor, dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica spojeni su u jedan prostor, a gornji kat je dizajniran poput polukata s pogledom na donju etažu te obrubljen efektnom staklenom ogradom. Poseban čar, osim zidova, daje i strop u potpunosti prekriven gredama te vidljivi kablovi i cijevi.

Stan je prilično jednostavno opremljen s tek pokojim upečatljivim detaljem poput velikog lustera u obliku sjajnih kugli te slika, a u spavaćoj sobi posebno se izdvaja doista impresivan tuš.