Obitelj i dom SLATKA TORTA ZA SVE

Klinci s Ribnjaka proslavili uspjeh na Porinu

  • Autor: tportal.hr
  • 29.5.2012 14:14:59
  • 29.5.2012 12:18:36

Zagrebački dječji zbor Klinci s Ribnjaka pravo je čudo među dobitnicima Porina: ove je godine osvojio svoju 11. nagradu, ponovno za najbolji album dječje glazbe

Ni u jednoj drugoj kategoriji 19-godišnja povijest naše najprestižnije glazbene nagrade ne pamti takve male šampione. Kako bi proslavili najnoviji trijumf, okupili su se u Centru Ribnjak. Roditelje, prijatelje i same sebe počastili su velikom tortom ukrašenom slatkom nagradom.

Jedna poznata zagrebačka slastičarnica proteklih se godina toliko izvještila u izradi marcipanskih Porina da je pored njih skoro nastradao i onaj pravi od bračkog kamena.

'Stvarno smo ponosni na naše rezultate: tek dvije godine u porinovskoj povijesti nismo imali neko izdanje koje bismo prijavili, a šest puta smo osvojili samo nominacije. Ostalo su pobjede! Učim djecu da je takvo priznanje važno jer znači da je netko prepoznao naš velik i stalan trud. Sretna sam i kad smo nominirani, jer i to je velik uspjeh i čast', rekla je voditeljica zbora Nensi Atanasov Premelč.

U zboru pjeva oko 80 djece, a 50 njih nastupa i spremno je za sve izazove koje voditelji stavljaju pred njih. Tridesetak najmlađih članova tek uči pjesme, koreografije i vještinu zbornog nastupa. Tri puta tjedno Klinci imaju zahtjevne, ali zabavne probe koje donose ovako sjajne rezultate.

I izvršni producent zbora Ivan Premelč ponosan je na uspješnu sezonu okrunjenu Porinom: 'Nagradu smo osvojili po povratku iz Rima, gdje smo krajem travnja održali koncert pod pokroviteljstvom našeg predsjednika Ive Josipovića, talijanskog predsjednika Giorgija Napolitana, kao i gradonačelnika Zagreba i Rima, Milana Bandića i Giannija Alemanna. Bilo je to sjajno iskustvo za djecu. Otkad smo počeli prošle godine u Ljubljani, ti se nastupi rade veoma ozbiljno: s većim ansamblom, bivšim članovima, orkestrom Alana Bjelinskog i gostima, poznatim pjevačkim imenima. Sad se već vrlo ambiciozno spremamo za sličan koncert u Beču najesen, a u proljeće 2013. planiramo put za Bruxelles. Iznimno nam je važna potpora i gradonačelnika i predsjednika. Imamo mnogo toga iza sebe, ali radimo na tome da budemo još bolji.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više