NAJSKUPLJI NA SVIJETU

Vrijedi li ovaj omlet 6000 kuna?

29.05.2012 u 11:31

Bionic
Reading

Da kulinarskim eksperimentima i ekstravaganciji nema kraja, dokazuje omlet čija cijena seže do vrtoglavih tisuću dolara. Nazvan 'Zillion Dollar Frittata', ovaj omlet je napunjen jastogom i kavijarom te slovi za najskuplji omlet na svijetu

Biste li ikada za omlet bili spremni izdvojiti čak tisuću dolara, odnosno nešto više od šest tisuća kuna? Čini se da onima dubljeg džepa nije nikakav problem jer se upravo omlet nazvan 'Zillion Dollar Frittata' nalazi na meniju njujorškog hotela Le Parker Meridien, piše Mirror.

Osim jaja, koja idu u svaki klasični omlet, 'Zillion Dollar Frittata' u sebi sadržava i delikatesu iz Kaspijskog mora - skupocjeni kavijar sevruga koji je jedan od najfiniji i najskupljih kavijara na svijetu. Naime, samo jedan gram tog kavijara košta 65 dolara, odnosno oko 392 kune, a u omletu se nalazi oko 283 grama tog kavijara. Osim kavijara, u ovaj omlet ide i šest jaja te čitavi jastog.

Dosadašnji najskuplji omlet je bio onaj posluživan u londonskom restoranu Bosidale, cijena te delicije je 90 funti, odnosno oko 850 kuna, a tajni sastojci su galebova jaja, jastog, rakovi i tartufi.