PONUDA I CIJENE

Čime možete efektno ukrasiti zidove

22.05.2012 u 09:48

Bionic
Reading

Razmišljate li o uređenju zidova u svome domu, imate veliki izbor - police, naljepnice, ogledala, satovi, okviri i još puno sitnica. Pogledajte što nude trgovine i pronađite idealan ukras za svoj dom

Hodnik može biti idealno mjesto za police, naljepnice ili ogledala. Osim što svi navedeni ukrasi mogu imati praktičnu namjenu i funkciju, ne zaboravite da je to prva prostorija u koju gost ulazi. Ako vam je primjerice potreban ormarić za ključeve, hodnik je pravo mjesto za njega. U Mobelixu tako metalni ormarić za ključeve možete kupiti već za pedesetak kuna i osvježiti zid.

Police se vežu baš uz svaku prostoriju u svakom domu i neizbježne su jer služe za odlaganje stvari bez kojih ne možemo, ali mogu biti i dekorativni detalj. Tako Home Sweet Home nudi police u boji koje se sastoje od nekoliko komada, a koštaju 899 kuna. Kod takvih pojedinačnih polica zgodno je što ih sami smještate na zidove i možete mašti pustiti na volju. Jedino trebate pripaziti da ne izgube glavnu funkciju. Također, pri izboru obratite pažnju kakve nosače polica ima, da li su vidljivi te treba li ih zasebno kupiti.

Osim polica na zidovima je danas moderno vidjeti razne dekoracije poput naljepnica ili onih koje se vješaju na zid. Tako u Emmezeti možete birati između geometrijskih oblika ili cvijeća, a u Mobelixu primjerice za ljetni look kamenčiće s plaže.

Home Sweet Home poznat je po lijepim detaljima za kuću, a nudi plastične leptire raznih veličina za 99 kuna koje po želji raspoređujete po zidovima. Takve je dekoracije jednostavno postaviti jer se samo nalijepe. Prije lijepljenja iscrtajte kredom ili olovkom koja se briše pozicije naljepnica i pogledajte iz daljine da budete sigurni u raspored.

Lesnina uz dekorativne naljepnice nudi i leptire u više boja koji svijetle u mraku (23 kn) pa su primjerice zgodni za spavaće sobe. Razmišljate li o dodatnoj rasvjeti, ona također može biti i ukras. Kika ima velik izbor zidnih svjetiljki, a vertikalna bijela zaobljena lampa košta 179 kuna. Rasvjeta je zgodan dekor i u kupaonicama, a Emmezeta nudi zgodnu lampu za 199 kn. Stipić Interart sada ima na akciji zidnu horizontalnu svjetiljku s cvjetovima za 1.993 kune.

I na kraju preostaju slike i okviri. Nemate li novca za djelo omiljenog slikara, u svim velikim centrima možete pronaći vesele slike s raznim motivima koje će udahnuti živost vašem domu. Okviri za slike mogu savršeno dekorirati zid, a usput vas podsjećaju na lijepe životne trenutke. Tako u Lesnini veliki okvir za slike sastavljen od desetak manjih košta 629 kuna, a Kika nudi sličnu varijantu s prozirnim okvirima bez rubova za 179 kuna.