VRHUNSKI DIZAJN

Jeste li ikada vidjeli elegantniju kuću?

20.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Belgijska kuća savršen je spoj između staroga i novog, a kontrast je toliko savršeno uravnotežen da zaslužuje posebnu pozornost

Domišljati belgijski arhitekti staru zgradu u Ghentu uspjeli su pretvoriti u elegantnu kuću kakva se rijetko viđa. Najprije je obnovljeno pročelje zgrade iz 19. stoljeća koja se nalazi na samoj plaži i pruža nevjerojatan pogled, a potom je besprijekorno

uređena i unutrašnjost. Rezultat svega je savršen spoj između staroga i novog, a kontrast je toliko savršeno uravnotežen da zaslužuje posebnu pozornost.

I dok pogled na zgradu izvana budi nostalgiju, unutarnji prostor uređen je u duhu sadašnjosti i to one s minimalističkim prizvukom. Naime, u kući dominiraju čiste linije koje se najviše očituju u izboru namještaja, a u kombinaciji s tamnim i svijetlim zidovima te ogromnim prozorima čine atmosferu mira i ugode.

Posebnu pozornost privlače zidovi koji djeluju grubo i nedovršeno, ali su upravo kao takvi izvrsno uklopljeni u ostatak elegantnog ambijenta. Zbog svega navedenog, ali i lijepe okoline kuće, bez problema se može zaključiti da je ovo jedna od najelegantnijih kuća na svijetu.