MITOVI I PREDRASUDE

Što je to normalan brak?

14.05.2012 u 09:40

Bionic
Reading

Krize u vezi i sve češći razvodi više i nisu neko iznenađenje, ali zanimljivo je to da bračni savjetnici imaju pune ruke posla te otkrivaju što se zapravo događa na njihovim seansama

Sat savjetovanja kod bračnog terapeuta u Velikoj Britaniji, primjerice, košta oko 400 kuna, ali oni svejedno rade punom parom, a Relate piše da se 80 posto parova izjasnilo pozitivno o njima nakon seansi.

Savjetnica sa 25 godina karijere za Daily Mail je otkrila što se to događa na savjetovanjima, ali zbog sigurnosti klijenata nisu otkrili njezin identitet.

Ona zaključuje da ne postoji takozvani normalan brak, jer je štošta vidjela u svom dugogodišnjem radu. Tako je savjetovala bračni par koji nikada nije konzumirao vezu, parove koji žive u odvojenim domovima ili idu na odvojene godišnje odmore. Takvi bi koncepti bili neprihvatljivi većini, ali ako za nekoga dobro funkcioniraju, ne znači da su pogrešni.

Nadalje, većina misli da se drugi parovi seksaju više. Unatoč mitovima o seksu, parovi i tu različito funkcioniraju, od seksa jednom mjesečno do razmaka od pola godine. Sve je individualno, a važno je da su oba partnera zadovoljna.

Ako mislite da je vaš problem strašan i da će bračni savjetnik zijevati od iznenađenja, varate se. Svi imaju svoje probleme, a neki su puno bizarniji i šokantniji od vaših. Jedan od primjera je osramoćena žena koja je kod savjetnika saznala da joj se suprug oblači kao žena. Nakon prvotnog šoka i razgovora odredili su jedan dan u tjednu kada će se suprug oblačiti kao žena - jer je najbitniji kompromis.

Druga supruga mislila je da ima izvrsnu komunikaciju jer je uvijek davala suprugu do znanja što misli. Zapravo je bila agresivna i bezosjećajna. Suprug ju je varao zato što nije bio povezan s njom i imali su problema s komunikacijom.

Prije nego što odlučite posjetiti bračnog savjetnika, zapitajte se želite li spasiti brak i tada možete uspjeti.