PRIJATELJI PRAVI, GDJE STE?

Većina ljudi može se osloniti na tek tri prijatelja

30.04.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Kad nam cvjetaju ruže, imamo oko sebe mnoštvo prijatelja, no tek u kriznim situacijama se vidi tko je pravi prijatelj. Novo istraživanje pokazalo je da se većina nas može osloniti tek na tri prijatelja

Britansko istraživanje pokazalo je da imamo prosječno tri prijatelja te da tijekom godina izgubimo dodir sa 36 ljudi. Ispitanici su priznali da prosječno imaju 16 prijatelja, no 48 posto ih je priznalo da su to većinom prijatelji iz navike te da nisu osobito bliski s njima.

Više od polovice ih je priznalo da im je užurbani stil života glavni razlog zašto ne uspijevaju održavati kontakte sa starim prijateljima.

SMS poruke, e-mailovi i društvene mreže poput Facebooka danas su najpopularniji načini za komuniciranje na dnevnoj bazi, priznali su ispitanici.

Zanimljivo zvuči podatak da je 43 posto ispitanika priznalo da se posvađalo s prijateljima i da više ne razgovaraju, a 28 posto ih je reklo da ako prijatelja ne viđaju redovito izgube volju za ostanak u kontaktu.

Jedna od šest osoba priznala je da neće nazvati prijatelja kojeg nije čula godinu dana, dok je 68 posto njih reklo da bi voljelo da su ostali u kontaktu sa starim školskim prijateljima, a njih 18 posto zbližilo se kolegama na poslu jer nemaju drugih prijatelja.