PROKUŠANI RECEPT

Janjetina u pivu

09.05.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Pivo može povećati već ionako ogroman raspon okusa kulinarskih specijaliteta, bilo da nam je cilj postići slaganje ili neslaganje piva i hrane. Ono što mu nedostaje po pitanju tanina i kiselosti, dvije vrhunske vinske odlike, pivo nadoknađuje vlastitim kulinarskim kvalitetama

Potrebni sastojci:

1 kg janjetine
2 luka
200 ml svijetlog Karlovačkog piva
4 mrkve
grančica ružmarina
4 listića svježe kadulje
50 ml maslinova ulja
papar u prahu
sol, Vegeta

Priprema:

Janjetinu narežite na veće komade, natrljajte je s malo soli, Vegetom, paprom i popecite na ulju sa svih strana.

Dodajte luk narezan na četvrtine, mrkvu narezanu na kolutiće, ružmarin, kadulju i pivo.

Janjetinu poklopite i nastavite pirjati na laganoj vatri da meso omekša. Tijekom pirjanja meso povremeno podlijevajte vodom.

Janjetinu pripremljenu na ovaj način poslužite uz pečeni mladi krumpir.

Preporučeno pivo za konzumiranje uz jelo: Karlovačko

Privatna zbirka recepata Božene Regvart Muić


Tportal, medijski pokrovitelj prve izložbe o kulturi konzumiranja piva u Hrvatskoj 'Idemo na pivo!', koja se održava od 11. svibnja do 15. srpnja u Etnografskom muzeju u Zagrebu, redovito donosi zanimljivosti o pivu u suradnji s organizatorima izložbe Etnografskim muzejom i Karlovačkom pivovarom. Izložbu prate popratna događanja namijenjena isključivo odraslim posjetiteljima.