RECEPT

Rajčice nadjevene tunom

30.04.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Lagano jelo prepuno je vitamina, brzo se pripravlja i odličan je izbor za predjelo ili pak kao međuobrok

Potrebni sastojci za dvije osobe:

2 rajčice srednje veličine
sol, bijeli papar
1 mala konzerva tunjevine u vlastitom soku
100 g nemasnog svježeg sira
1 žličica naribane limunove korice
1-2 žličice limunova soka
1 komad tikvice
1 žlica kapara
nekoliko listića bosiljka

Priprema:

Operite i obrišite rajčice, odrežite im poklopac pa žličicom izvadite meso. Rajčice iznutra posolite i poparite.

Ocijedite tunjevinu i malo je usitnite. Dodajte joj svježi sir, limunovu koricu i jednu žlicu limunova soka, a potom mikserom napravite kremu. Ako treba, dodajte još jednu ili dvije žlice vode.

Operite tikvicu i sitno je naribajte, a kapare isjeckajte. Operite i posušite listiće bosiljka pa ih narežite na sitne rezance. Sve umiješajte u tunjevinu. Začinite solju, paprom i preostalim limunovim sokom.

Nadjenite tom smjesom izdubljene rajčice pa odozgo koso stavite poklopce.

Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Nova kuharica za pripremanje jela s malo masnoće' u izdanju Mozaik knjige.