Obitelj i dom NOVI PRIORITETI

Što žene vole više od vjenčanja?

  • Autor: tportal.hr
  • 7.5.2012 14:15:58
  • 7.5.2012 12:20:01

I muškarcima i ženama putovanja svijetom važnija su od sklapanja braka i zasnivanja obitelji

Vjenčanje u prekrasnoj bijeloj haljini s voljenim muškarcem nekada je za većinu žena bio najveći cilj. No situacija je danas znatno drugačija. Kako otkriva britansko istraživanje, većina žena danas bi radije putovala svijetom nego izgovarala sudbonosno 'da'.

Iako su otkrile pustolovnost u sebi, žene ipak nisu zaboravile na važnost obitelji pa tako istraživanje pokazuje da je stvaranje obitelji ženama na drugome mjestu na ljestvici prioriteta. Na trećemu mjestu je preseljenje u drugu zemlju. Osim ova tri najveća prioriteta, ženama je važno i da nauče neke nove vještine, da plivaju s dupinima te da snime album.

Vrlo je slična situacija i s muškarcima. I njima je na prvome mjestu ljestvice prioriteta u životu putovanje svijetom, ali im je stvaranje obitelji na trećem mjestu. Kako su otkrili, druga najvažnija stvar im je preseljenje u drugu zemlju. Usto, muškarci žele i naučiti nove vještine, voziti Formulu 1 te glumiti u filmu.

'Udaja bi prije samo jednog ili dva desetljeća bila na vrhu ženske ljestvice prioriteta, ali danas su žene neovisne i ravnopravne u društvu te su baš poput muškaraca spremne putovati svijetom', istaknula je sociologinja Jenni Trent Hughes za Daily Mail. Inače, istraživanje je provedeno putem Microsoftove tražilice Bing i još uvijek traje, a cilj mu je doznati što Britanci zaista žele od svojih života.

186101,185071,182762,182756
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više