BRIGA ZA NAJMANJE

SOS Dječje selo Hrvatska proslavilo 20 godina

07.05.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Okupivši svu djecu koja su trenutno smještena u SOS dječjim selima u Lekeniku i Ladimirevcima te SOS zajednicama mladih u Zagrebu, Velikoj Gorici i Osijeku, no i one koji su već izašli iz SOS sustava skrbi, ponosno je proslavljeno dvadeset godina SOS Dječjeg sela Hrvatska

Mnoštvo kreativnih radionica predvođenih velikanima glazbe, glume, plesa, likovne umjetnosti i sporta kao što su Goran Grgić, Mile Kekin i Zoki iz Hladnog piva, Zorislav Srebrić te Blanka Vlašić privuklo je nekoliko stotina građana u Lekenik koji su nedjelju proveli u rođendanskom veselju djece iz SOS Dječjeg sela Hrvatska te tako podržali veliku humanitarnu kampanju. Pomoći možete i vi pozivom na 060 9003 (cijena poziva 5 kn + PDV). Broj je dodijelio T-Hrvatski Telekom za akciju s trajanjem do 15. svibnja.

Mile Kekin

Povodom dvadesetogodišnjice, SOS Dječje selo Hrvatska posjetio je i Helmut Kutin, predsjednik SOS Kinderdorf Internationala, koji je davne 1993. godine bio na otvaranju prvog Sela u Hrvatskoj. Ovom prilikom nagradio je SOS mame simboličnim činom darivanja zlatnog prstena u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji rad. Rođendansko slavlje 6. svibnja svojim dolaskom uveličala je i gospođa Josipović, koja se i sama okušala u kreativnim radionicama Sela pokazavši svoje umijeće i kreativnost.

'Udruga SOS Dječje selo Hrvatska utemeljena je 25. veljače 1992. godine od grupe ljudi dobre volje, koji su prepoznali važnost koncepta SOS dječjih sela kao jako dobar oblik skrbi o djeci bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja', izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

U bogatom cjelodnevnom programu kreativnih radionica i ostalog zabavnog sadržaja u čast svim SOS mamama, SOS djeci i SOS obiteljima svi okupljeni imali su prilike okušati se u raznim radionicama (dramska, glazbena rock, glazbena violina, likovna, plesna, radovi na svili, medijacija, arheologija, zabavna škola nogometa i sl.) nakon kojih su ih prikazali na zajedničkoj predstavi. SOS dječja sela tijekom godine održavaju niz sličnih radionica za djecu u njihovoj skrbi

SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Svako dijete zavređuje ljubav, pažnju i prihvaćanje, a već dvadesetu godinu SOS Dječje selo Hrvatska to im uspješno i pruža.