RADIONICE I DRUŽENJE

Australija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

04.05.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Zahvaljujući Veleposlanstvu Australije, u Zoološkom će vrtu grada Zagreba u subotu, 5. svibnja, posjetitelji će uz australske životinje moći upoznati i običaje tog dalekog kontinenta

U sklopu edukativnog programa koji će trajati od 11 do 18 sati, posjetitelji će moći doznati mnogo zanimljivosti o fauni Australije. Mnogi, naime, životinjski svijet te čudesne zemlje vezuju u prvom redu uz simpatične klokane i koale, no australsko more i divljina skrivaju i neke od najopasnijih životinja na Zemlji. Zbog toga će u Vrtu biti postavljena izložba fotografija opasnih i smrtonosnih životinja Australije.

Kako bi djeca dodatno doživjela raznolikost životinjskog svijeta Australije, pripremljene su zanimljive likovne radionice.

Članovi klubova Zagreb Hawks, Zapruđe Giants i Velika Gorica Bombers poučavat će mališane australskom nogometu, a prava poslastica za ljubitelje nogometa, kako hrvatskog tako i australskog, bit će okršaj Knightsa i Dinama. Nešto poslije podne, nekoliko će se nogometaša Dinama predvođenih Josipom Šimunićem okušati u australskom nogometu.

Oni željni okrijepe, mjesto će potražiti u pekarskoj radionici. Tamo će moći kušati kolačiće AZNAC. Riječ je o keksima koje su osmislile supruge vojnika Australije i Novog Zelanda u Prvom svjetskom ratu želeći im na bojište dostaviti ukusne, hranjive, ali teško kvarljive slastice.