Obitelj i dom U TREN OKA

Kako napraviti savršenu margaritu

  • Autor: tportal.hr
  • 3.5.2012 8:53:54
  • 3.5.2012 8:00:00

Jeste li ikada poželjeli napraviti savršenu margaritu i začiniti zabavu? Možda se na prvu tako ne čini, no miks savršene margarite uopće nije kompliciran i težak te to osvježavajuće piće, nezaobilazno na ljetnim zabavama, doista svatko može smiksati

Za savršenu margaritu najvažnije je znati prave omjere i sve ostalo je lako. Većina vrsnih barmena, poput Garyja Regana, koristi omjer 3:2:1 što preciznije znači  - u jednu čašu ukusne margarite ide trećina tekile, dvije trećine likera, a preporučuje se Cointreau, koji je jedna vrsta narančinog likera poznatog kao triple sec koji je zbog svog okusa neizbježan prilikom spravljanja koktela te jedna trećina soka od limete.

No što ako ipak želite da margarita bude malo slađa? Neki koktel majstori u miks dodaju i malo slatkoga sirupa, no drugi pak smatraju kako to nije potrebno, piše Huffington Post. Slijedi jednostavan recept za savršenu tekilu, stoga je pravo vrijeme da pripremite prigodne čaše i počnete miksati!

Tri glavne tekućine
Prvo što vam treba je tekila blanco ('bijela') ili plata ('srebrna'), sto posto načinjena od agave. Iduće što vam treba je liker od naranče, poput Cointreaua, no ne treba ga pokušavati zamijeniti likerima previše intenzivna okusa, jer ono što želite dobiti lagan je i svjež okus. Zadnji sastojak, ali ne i manje bitan je sok od limete koji daje posebnu notu, jer njegova kiselost savršeno povezuje ostale okuse.

Zaslađivač
Mnogi barmeni u margaritu ne dodaju sladilo, jer je sam liker Cointreau obično dovoljno sladak pa nema potrebe za dodavanjem šećera. No to ne znači da se recept margarite ne može prilagođavati različitim željama i ukusima. U margaritu možete dodati slatki sirup koji se dobije otopljenim šećerom u vodi. Jednostavno u posudu stavite šalicu vode i šalicu šećera te kuhajte na laganoj vatri sve dok se šećer potpuno ne otopi.

Sol
Neki vole margaritu sa slanim rubom, drugi baš i ne, no pravilo je da s pravom margaritom dolazi i slani rub. Poznato je kako se sol prilikom kuhanja raznih jela koristi jer pojačava okus, a upravo to čini i s margaritom. Naime, sol uravnotežuje okus margarite smanjujući kiselost soka od limete. Ako niste sigurni je li margarita bolja sa ili bez soli, dobra je ideja sol staviti samo na jednu polovicu ruba čaše.

189563,173432,162223,151882
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više