Obitelj i dom POTPUNO DRUKČIJE

Je li ovo jedna od najneobičnijih modernih kuća?

  • Autor: tportal.hr
  • 1.5.2012 10:32:59
  • 1.5.2012 8:00:00

Da moderna obiteljska kuća može potpuno drukčije i posebno izgledati, dokazuje ovaj dom u Španjolskoj čiju gradnju i uređenje potpisuje arhitektonski studio 05 AM Arquitectura

Smještene u malome španjolskom selu nedaleko Girone, izgled ove kuće djelomično je odredio i oblik parcele koja je uska i duga. Kako bi se u unutrašnjost dobilo što više prostora i svjetla, ali i zanimljiv i moderan izgled, dizajneri su posegnuli na neobičnim rješenjem te kuću sagradili nanizavši nekoliko katova, poput terasa koje se nadovezuju jedna na drugu. Svaka razina kuće povezana je s ostatkom, uključujući i garažu, pa se tako osigurana stalna veza s vanjskim prostorom te velika količina prirodne svjetlosti koja dopire kroz velike prozore, ali i kroz različite razine kuće.

Garaža u prizemlju je više nego prostor za pospremanje automobila, ta prostorija djeluje kao prijelazni prostor koji se može koristiti na razne načine. Razina na kojoj se nalazi knjižnica i ured odijeljena je stepeništem nalik na tribine od blagovaonice i kuhinje omogućujući ujedno i spojenost tih prostora.

Pri uređenju unutrašnjosti kuće arhitekti su se držali onoga da je manje više, pa je tako svaka prostorija lišena nepotrebnih detalja prikazujući savršeni minimalizam, a jednostavnost bijele boje i boja drva razbijena je maštovitim dodatkom svjetlozelene boje. Čiste, jednostavne linije i minimalizam vladaju i u kuhinji i u spavaćim sobama, a najupečatljiviji ukras ove moderne obiteljske kuće svakako je velika količina svjetlosti i prostranost.


190505,190230,190240,190194
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više