Obitelj i dom OPASAN TEREN

Zašto na poslu ne smijemo pokazati pravo lice?

  • Autor: tportal.hr
  • 19.4.2012 12:25:57
  • 19.4.2012 10:25:04

Iako kažu da je iskrenost uvijek najbolji put, nova istraživanja kažu da na poslu ne bismo trebali pokazivati svoje pravo lice

Dok nas u vezi ili prijateljstvu potpuna iskrenost i odanost čine sretnima, znanstvenici kažu da bi nam se na poslu moglo dogoditi suprotno ukoliko pokažemo svoje pravo lice.

Znanstvenici su napravili malo istraživanje sa 533 volontera i mjerili koliko su se otvorili prema ljudima s kojima rade na poslu.

Rezultati su pokazali da većina ispitanika najiskrenije pristupa partneru, zatim prijateljima i roditeljima. U tim situacijama osoba koja se tako ponaša ima dobar i kvalitetan odnos s ljudima i mnogostruke koristi, ali nije isti slučaj s kolegama na poslu.

Doktor Oliver Robinson sa Sveučilišta Greenwich u Londonu smatra da se većina savjeta o samopomoći bazira na teoriji da čovjek treba biti kakav zaista jest i pokazati pravo lice, ali to nema dobre rezultate na poslu.

'U poslovnom okruženju pametnije je biti samo uljudan i smiješiti se ili kolegu potapšati po ramenu nego zaista svima govoriti u lice što mislite jer bi vam karijera mogla stajati na mjestu', zaključila je Robinson za The Telegraph.

188697,188627,187725,185625
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više