BESPLATNO ZA SVE

Dođite na Maštineje u kino Tuškanac

19.04.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Od 21. travnja u zagrebačkom kinu Tuškanac počinje projekt umjetničkih radionica i filmskih matineja namijenjen djeci od dvije do sedam godina, a ulaz je besplatan

Projekt umjetničkih radionica i filmskih matineja pod nazivom Maštineje  održava se od 21. travnja do 12. svibnja u kinu Tuškanac. Namijenjen je djeci od dvije do sedam godina, a ulaz djeci i roditeljima je besplatan. Druženje, igra i zabava traju od 11 do 13.30 sati u periodu od četiri vikenda.

Svaku subotu djeca mogu uživati u čarobnom svijetu bajki Hansa Christiana Andersena, a paralelno s filmskim programom održavat će se likovne i interaktivne edukativne radionice pod stručnim vodstvom tima ZARK.

Zagreb Art Kolektiv (ZARK) je neprofitna udruga koja korištenjem novih tehnologija, osobito mobilnog interneta, povezuje umjetnike, znanstvenike, IT i poslovne stručnjake u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog karaktera, a na dobrobit lokalne zajednice. ZARK je poznat kao organizator prve hrvatske izložbe u proširenoj stvarnosti, održane u svibnju 2011.

Svaku subotu djeca mogu uživati u čarobnom svijetu bajki HansaChristiana Andersena

U sklopu Maštineja, filmsko-umjetničkih subota u Tuškancu, djeca će uz projekcije crtića moći uživati u crtanju, slikanju, igranju plastelinom i kolažom te tako sudjelovati u dječjim likovnim radionicama. Mali umjetnicima će svake subote na raspolaganju biti i veliko slikarsko platno pa će moći pokazati sve što znaju i umiju s kistom i bojama.

Projekt Maštineje ima i humanitarni aspekt u kojem sudjeluju i djeca i njihovi roditelji. Ideja je da se donesu upotrebljive potrepštine namijenjene djeci kao što su igračke, odjeća, kozmetička sredstva za svakodnevnu upotrebu i sl., a koje će organizatori uručiti Dječjem domu Zagreb.

Dječji dom Zagreb zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi te trudnice i majke s djecom. Pruža im smještaj, stručnu podršku i sigurnost te izobrazbu neophodnu za slobodan razvoj ličnosti, a danas skrbi o 250 djece u dobi od rođenja do 21. godine. Djeca koja će sudjelovati na Maštinejama doniranjem se potiču da od najranije dobi nauče dijeliti i pomagati onima kojima je to potrebno.

Sve aktivnosti i informacije o programu možete pratiti i na Facebooku

 

Raspored projekcija:

Subota, 21. travnja

11.30 sati:
Princeza na zrnu graška
Cvijeće male Ide
Carevo novo ruho
Ljubavnici

Subota, 28. travnja
11.30 sati:
Jela
Svinjar
Stara ulična svjetiljka
Grlo boce

Subota, 5. svibnja

11.30 sati
Ružno pače
Vrtlar
Kositreni vojnik
Zlatno blago

Subota, 12. svibnja
11.30 sati:
Juha od čačkalice
Suputnik
Zlatno blago
Profesor i buha