tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+9
Pula
+11
Rijeka
-
Zadar
+11
Split
+11
Dubrovnik
+13

POZNATI STRUČNJACI:

'Hrvatska vina čeka svijetla budućnost!'

Lindsay Greatbatch iz Decantera hrvatskim vinima predviđa sjajnu budućnost na svjetskom tržištu

Datum objave:
14.4.2012 9:59

Zadnja izmjena:
14.4.2012 12:50

Zagreb Wine Gourmet weekend koji se ovoga vikenda održava u Zagrebu, obiluje predavanjima, panelima i radionicama. Jedno od zanimljivijih predavanja bavilo se eno – gastro medijima, a u njemu je sudjelovala i Lindsay Greatbatch iz Decantera.

Inače, Decanter je najpoznatiji svjetski časopis o vinu u kojemu su već nekoliko puta pisani hvalospjevi hrvatskim vinima, a nekima od njih ugledni časopis dodijelio je i vrijedna priznanja. Primjerice, prije dvije godine Decanter je dodijelio čak tri medalje Krauthakerovim vinima, a prošle godine nagrađen je Plančićev Pharos Grand Cru.

Lindsay Greatbatch, kako nam je otkrila, o hrvatskim vinima misli sve najbolje. 'Bila sam sinoć na jednoj večeri. Osim što sam uživala u uistinu dobro hrani, uživala sam i u hrvatskom vinu. Posebno mi se svidjela istarska malvazija.'

Za razliku od domaćih proizvođača vina koji strahuju za svoju poziciju na nemilosrdnom svjetskom tržištu vina, Lindsay Greatbatch prilično je uvjerena da hrvatska vina čeka svijetla budućnost.

'Bez ikakvog pretjerivanja mogu reći da su hrvatska vina i danas vrlo popularna, a svakim danom postaju sve popularnija u svijetu. Ja sam vrlo optimistična kada je riječ o hrvatskim vinima i mislim da ih čeka zaista lijepa budućnost i u Europi, ali i u svijetu', naglasila je Lindsay Greatbatch iz uglednoh Decantera. Takve prognoze zasigurno će obradovati hrvatske proizvođače vina koji su shvatili da moraju nastupati ujedinjeno ako žele konkurirati poznatim vinima poput talijanskih i francuskih.

187785,187288,187076,185792

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr