Obitelj i dom POZNATI STRUČNJACI:

'Hrvatska vina čeka svijetla budućnost!'

Lindsay Greatbatch iz Decantera hrvatskim vinima predviđa sjajnu budućnost na svjetskom tržištu

Zagreb Wine Gourmet weekend koji se ovoga vikenda održava u Zagrebu, obiluje predavanjima, panelima i radionicama. Jedno od zanimljivijih predavanja bavilo se eno – gastro medijima, a u njemu je sudjelovala i Lindsay Greatbatch iz Decantera.

Inače, Decanter je najpoznatiji svjetski časopis o vinu u kojemu su već nekoliko puta pisani hvalospjevi hrvatskim vinima, a nekima od njih ugledni časopis dodijelio je i vrijedna priznanja. Primjerice, prije dvije godine Decanter je dodijelio čak tri medalje Krauthakerovim vinima, a prošle godine nagrađen je Plančićev Pharos Grand Cru.

Lindsay Greatbatch, kako nam je otkrila, o hrvatskim vinima misli sve najbolje. 'Bila sam sinoć na jednoj večeri. Osim što sam uživala u uistinu dobro hrani, uživala sam i u hrvatskom vinu. Posebno mi se svidjela istarska malvazija.'

Za razliku od domaćih proizvođača vina koji strahuju za svoju poziciju na nemilosrdnom svjetskom tržištu vina, Lindsay Greatbatch prilično je uvjerena da hrvatska vina čeka svijetla budućnost.

'Bez ikakvog pretjerivanja mogu reći da su hrvatska vina i danas vrlo popularna, a svakim danom postaju sve popularnija u svijetu. Ja sam vrlo optimistična kada je riječ o hrvatskim vinima i mislim da ih čeka zaista lijepa budućnost i u Europi, ali i u svijetu', naglasila je Lindsay Greatbatch iz uglednoh Decantera. Takve prognoze zasigurno će obradovati hrvatske proizvođače vina koji su shvatili da moraju nastupati ujedinjeno ako žele konkurirati poznatim vinima poput talijanskih i francuskih.

187785,187288,187076,185792
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više