Obitelj i dom ZA SIGURNU IGRU

Djeca u domu Sv. Terezije dobit će novo igralište

  • Autor: M. C.
  • 13.4.2012 14:25:06
  • 13.4.2012 13:41:35

Mališani u domu Sv. Terezije od malog Isusa imali su posebnu proslavu na Dan sigurnosti jer su dobili donaciju Basler osiguranja Zagreb za uređenje dječjeg igrališta

Svaki petak trinaesti, ove godine 13. travnja, Basler osiguranje Zagreb obilježava kao Dan sigurnosti. U okviru tog posebnog dana pokrenuli su edukativnu akciju 'Jednostavno sigurni u prometu' tijekom koje, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, podučavaju djecu predškolskog uzrasta o pravilnom ponašanju u prometu. Akciju je podržala i Lana Jurčević, poznata hrvatska pjevačica, koja je mališane razveselila otpjevavši nekoliko svojih najpoznatijih hitova.

Svjesni činjenice da nikad nije prerano započeti s izgradnjom temeljnih znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, Basler osiguranje Zagreb je u Kući Sv. Terezije od malog Isusa za nezbrinutu djecu organiziralo edukaciju u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova. Na radionici su djeca imala prilike upoznati se s prometnim znakovima s kojima se susreću kao pješaci, o bojama na semaforu, situacijama kada semafor ne radi i o važnosti pozornosti prilikom prelaska ceste bez obzira gdje je prelazili. Bilo je govora i o mjestima gdje se djeca mogu sigurno igrati, vožnji bicikla, rola i vožnji u automobilu.

'Ovo počinje biti tradicija iako nam je tek druga godina. Uvijek se pridružim ovakvim akcijama jer sam obišla dosta domova u Hrvatskoj i zbog svoje osobne potrebe. Zanimljivo je što se ovo događa na petak 13. pa tako razbijamo predrasude da je to loš dan', rekla je pjevačica Lana Jurčević, koja je za mališane razveselila pjesmom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više