Obitelj i dom ZAHTJEVNA ULOGA

I ovo je cijena roditeljstva

  • Autor: tportal.hr
  • 12.4.2012 10:55:06
  • 12.4.2012 9:21:06

Obaveze koje donosi roditeljstvo zahtjevnije su no ikada pa je jedno istraživanje pokazalo da roditelji 25 dana u godini provode vozeći djecu u školu i na aktivnosti, a godišnje na hobije i zanimacije potroše preko 19 tisuća kuna

Trećina majki i očeva koji su sudjelovali u anketi rekla je da mjesečno provedu između deset i 49 sati vozeći djecu u školu i na razne aktivnosti. Prema istraživanju, oko 2 posto Britanaca potroši oko 50 sati mjesečno razvozeći djecu na različite lokacije, a to ispada oko 25 dana u godini.

I dok jedni revno obavljaju sve svoje dužnosti, drugi imaju ležerniji pristup. Tako 4 posto ispitanika ne vozi djecu na aktivnosti, u školu i kući, već idu sama, pa se smanjuje broj sati provedenih za volanom.

Trećina roditelja kaže da na prijevoz djece potroši jedan do četiri sata mjesečno, i to u slučaju nekih događanja poput proslave rođendana, piše Daily Mail.

186199,184633,182346,185939

Roditelji su odgovarali i na pitanja o troškovima pa tako ispada da u godini potroše gotovo 10 tisuća kuna na sitnice koje treba kupiti i troškove prijevoza. Roditelji u većim gradovima imaju čak oko 19 tisuća kuna troškova na razne dječje aktivnosti i potrebe.

'Osim što gube puno vremena za volanom, te navike mogu imati utjecaj na njihovu djecu u kasnijoj dobi. Stoga se roditelji mogu nadati da će njihova djeca sjesti u automobil i skočiti u trgovinu da im pomognu kada oni budu u starijoj dobi', rekao je Mark Hall u ime tvrtke AA, koja je provela istraživanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više