DAN PLANETA ZEMLJE

DM otvara green city na Cvjetnom trgu

05.04.2012 u 15:39

Bionic
Reading

U cilju podizanja ekološke osviještenosti i odgovornosti, idejni začetnik DM green city projecta Marko Lasić Nered najavio je prvi u nizu događanja - svečano otvaranje DM green city projecta na Dan planeta Zemlje, u subotu, 21. travnja, na Cvjetnom trgu s početkom u 10 sati gdje posjetitelje očekuje bogati zabavno edukativan program, uz radionice i nagrade za cijelu obitelj

'Na Cvjetnom ćemo također upoznati građane s našom već tradicionalnom akcijom Zeleni korak, akcijom prikupljanja starog papira i plastičnih vrećica. Ovogodišnja akcija upravo traje i veoma smo zadovoljni odazivom osnovnih i srednjih škola, naši najmlađi izuzetno su angažirani u prikupljanju starog papira i plastičnih vrećica. Predstavnici pet škola najuspješnijih u akciji bit će pozvani na svečanu dodjelu DM green city nagrada gdje će im biti uručena nagrada i priznanje za njihov angažman i postignuća u zaštiti okoliša, uz bogate nagrade pokrovitelja', najavio je Marko Lasić Nered

Dario Klemar, prokurist u DM-u, podsjetio je da su ekološke aktivnosti u DM-u krenule već u ožujku od kada se čak 792.406 građana odreklo trajnih vrećica prilikom kupnje, a više od 111 tisuća kupaca u DM-u je odabralo trajnu torbu kao ekološku alternativu za kupnju.

Kupnjom platnene torbe u DM-u izravno su doprinijeli ostvarenju donacije za akciju Zeleni korak. U sklopu akcije Zeleni korak u 2011, osnovne i srednje škole prikupile su čak 370 tona starog papira i time spasile 1.224 m3 hrvatskih šuma. Ovogodišnja akcija Zeleni korak upravo traje, a predstavnicima pet najuspješnijih škola DM će, zahvaljujući prihodima od prodanih platnenih vrećica, donirati uređaj Krijesnica, nagrađivani izvorni hrvatski proizvod koji omogućuje uštedu električne energije veću od 50 posto, pruža osvjetljenje koje je najbliže Sunčevom svjetlu i potpuno je zdravo za oči.

Također, PBZ Card kao partner projekta, obilježavajući 40. rođendan American Expressa u Hrvatskoj, nagrađuje pobjednike akcije Zeleni korak jednodnevnim izletom u jedan od hrvatskih parkova prirode u organizaciji turističke agencije Jumbo Travel Services.

Na predstavljanju projekta našle su se brojne poznate osobe poput Martine Vrbos, Remi, Ines Preindl, Maria Petrekovića, Ivane Banfić, Korane Gvozdić, Damira Hoyke, Elle Dvornik, Zorana Aragovića, Adrijane Dejanović i ostalih koji će aktivnim uključivanjem u predviđene aktivnosti podržati projekt. Posjetitelji DM green city opena na Cvjetnom trgu 21. travnja tako će moći pohađati rekreacijske radionice s poznatim hrvatskim trenerima, naučiti zdrave kulinarske tajne, upoznati se s prednostima prirodne kozmetike ili jednostavno uživati i pridružiti se plesnim i pjevačkim nastupima.

DM green city project nastavit će se odvijati i tijekom svibnja i lipnja te obilježiti Dan zaštite prirode ekološkom modnom revijom i Dan očuvanja okoliša DM ženskom utrkom, a kruna projekta je dodjela DM green city nagrada kojom se odaju priznanja najistaknutijim pojedincima i kompanijama na polju ekološkog angažmana, s ciljem senzibiliziranja i poticanja građana na aktivno sudjelovanje u zaštiti okoliša.