Obitelj i dom NAGRADA VIDI BORŠ

Četiri godine postojanja udruge Sve za nju

  • Autor: tportal.hr
  • 21.3.2012 18:59:29
  • 21.3.2012 14:41:51

Nagrada VAMA dodjeljuje se pojedincima koji su u svom osobnom djelovanju doprinijeli borbi protiv raka dojke

Udruga SVE za NJU! proslavila je četiri godine postojanja te je tim povodom održana konferencija za novinare u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka. Predsjednica udruge Almenka Balenović predstavila je novoosnovanu nagradu SVE za NJU! daje VAMA , u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu udruge Vesnu Andrijević–Matovac. Nagrada VAMA se dodjeljuje pojedincima koji su u svom osobnom djelovanju doprinijeli borbi protiv raka dojke, te je odlukom komisije za dodjelu nagrade ista pripala posthumno Vidi Borš. Inga Borš preuzela je nagradu i naglasila da borba njezine sestre nije bila uzaludna te je Vida kroz svoj blog (Humor a ne tumor) pokazala kako se drukčije može gledati na tu bolest.

Predsjednica udruge Almenka Balenović najavila je otvaranje novog Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka u Osijeku. Centar SVE za nju! – Palia se otvara u suradnji sa dvije lokalne udruge Palia i Mammae. Otvorit će svoja vrata za sve žene oboljele od raka i njihove obitelji sredinom travnja.

Dopredsjednica udruge Ljiljana Vukota predstavila je nove knjižice za žene oboljele od raka u njihove obitelji koje je udruga SVE za NJU! napravila zahvaljujući projektu EIDHR, koji financira Europska unija. Knjižice će se dijeliti besplatno putem partnera projekta: Hrvatske komore medicinskih sestara u bolnicama diljem RH.

Udruga SVE za NJU! poziva sve Zagrepčane da im se pridruže u proslavi dana borbe protiv raka dojke: Dana narcisa 24. ožujka 2012. na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) i u Kaptol centru u Zagrebu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više