Obitelj i dom OD 30. OŽUJKA DO 4. TRAVNJA

Dođite na Naj, naj, naj festival

  • Autor: tportal.hr
  • 20.3.2012 9:57:47
  • 20.3.2012 8:30:32

Gradsko kazalište Žar ptica i ove godine organizira 12. međunarodni Naj, naj, naj festival koji započinje 30. ožujka u 11 sati i završava 4. travnja

Naj, naj, naj festival ove godine u Zagreb, pored deset najboljih kazališta iz Hrvatske, dovodi kazališne produkcije iz Danske, Izraela, Poljske, Slovenije i Srbije.

Kao i uvijek do sada, ulaz na sve predstave je besplatan, a festival je namijenjen prvenstveno djeci, posebno onoj koja će proljetne školske praznike provesti u gradu.

Festival je utemeljen 2001. godine s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika.

Naj, naj, naj festival je od 2007. godine međunarodni. Festivalska konkurencija time je obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost.

U festivalskoj konkurenciji ove godine nastupit će devet domaćih kazališta (Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika, Dječje kazalište B. Mihaljevića iz Osijeka, GKM i GKL Split, Kazalište Virovitica, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, GK Trešnja, Mala scena, DK Dubrava i domaćin GK Žar ptica) te pet inozemnih kazališnih grupa, i to iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije.

Iznimna posjećenost festivalskih predstava - više od 6.000 gledatelja, visoka estetska i umjetnička vrijednost predstava osigurala je Naj, naj, naj festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Festival je natjecateljskog te nije lutkarskog karaktera. Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave skulpturom Zlatna Žar ptica, u deset kategorija.

Festival završava 4. travnja u 19 sati svečanom dodjelom nagrada, a raspored pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više