NEOBIČNA TRANSFORMACIJA

Evo kako garaža može postati poželjan dom

09.03.2012 u 07:10

Bionic
Reading

Klasična kućica u nizu smještena u predgrađu Londona na prvi pogled se ne izgledom ne izdvaja od ostalih. No, bivša automehaničarska radionica pravo je arhitektonsko dostignuće modernog uređenja interijera te predstavlja moderni i udobni obiteljski dom

Naizgled sasvim obična kuća, smještena u Belsize Parku u sjeverozapadnom području Londona, danas čini dom za četveročlanu obitelj. Nekadašnju automehaničarsku radionicu tvrtka Andy Martin Architects uspješno je transformirala u fantastičnu obiteljsku kuću nazvanu Mews 02 Residence.

Kroz korištenje postojeće strukture i pažljivog planiranja od rasporeda prostorija kroz cijeli interijer i eksterijer kuće proteže se igra tame i svjetlosti, a upravo ti naglašeni kontrasti, uz čiste linije bez suvišnih detalja i velike staklene stijene cijeloj kući daju izgled elegantnog i modernog prostora.

U cijelome interijeru prevladavaju nijanse bijele, sive i crne boje, a svaka prostorija je lišena suvišnih detalja i ukrasa te djeluje vrlo prostrano, no istovremeno toplo zahvaljujući igri kontrasta i velikoj količini svjetlosti. Dvorište s unutarnje strane kuće je vrlo neobično, podijeljeno na 'katove', a poseban ugođaj daju pomno posađene biljke koje ukrašavaju kako vanjski, tako i unutarnji prostor.