KAMENO DOBA JE IN

Nevjerojatna kamena kuća u stilu obitelji Kremenko

08.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Već na prvi pogled kamena kuća koja se nalazi na obroncima Malibua izdvaja se od svih ostalih. Potpuno izgrađena od kamena, nevjerojatno podsjeća na kuću iz crtanog filma o obitelji iz kamenog doba te čini savršeni dom za modernog Freda Kremenka

Premda je potpuno nalik na kuću iz kamenog doba, ovom domu, trenutačno u vlasništvu američkog voditelja Dicka Clarka, ne manjka luksuza i udobnosti. Neobično maštovito arhitektonsko zdanje nalazi se na samom vrhu brda te pruža nevjerojatan pogled iz svake prostorije. Tako se iz gotovo svakog kutka kuće može uživati u nevjerojatnom pogledu na Tihi ocean, obronke planina, zalazak sunca iznad Los Angelesa ili pak na treperenje gradskih svjetala.

Kuća ima samo jednu spavaću sobu te dvije kupaonice, a cijeli posjed se prostire na gotovo 23 hektara. Osim kamena, u interijeru prevladavaju velike staklene površine omogućavajući vizualni spoj vanjskog i unutarnjeg prostora te veliku količinu svjetla. Unutrašnjost kuće nepravilnih je oblika s mnogobrojnim prozorčićima i oblim otvorima između prostorija, a baš kao u pravoj kući iz kamenog doba, vrata nema ni u jednoj prostoriji. U uređenju interijera prevladava bijela boja s ponekim smeđim detaljem, a čak je i kuhinja 'kamena'.

Svi oni koji žele otići u prošlost i barem se na trenutak osjećati poput Freda Kremenka, morat će posegnuti dublje u džep, jer se ova neobična kamena kuća prodaje za tri i pol milijuna dolara, a osim neobična izgleda, nudi potpunu privatnost, mir i osamu iako je od plaže udaljena svega nekoliko minuta.