tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+13
Pula
+16
Rijeka
+15
Zadar
+16
Split
+16
Dubrovnik
+16

DOMAĆI PROIZVODI

Slavlje hrane i vina u zagrebačkoj Areni

Trodnevni Hrvatski festival hrane i vina posjetiteljima omogućuje kušanje najfinijih domaćih vina, slastica i hrane

Datum objave:
2.3.2012 16:18

Zadnja izmjena:
2.3.2012 18:21

U zagrebačkoj Areni danas je otvoren prvi Hrvatski festival hrane i vina. Riječ je o sveobuhvatnom festivalu koji je posebno usmjeren na promociju nacionalne kuhinje. Na više od 5.000 kvadratnih metara svoje proizvode izlaže 225 malih i velikih proizvođača. Posjetitelji tako imaju prilike vidjeti i kušati vina, rakije, med, različite vrste ulja, slastice, suhomesnate proizvode te još mnoštvo toga. Festival je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da će ovaj festival hrane i vina postati tradicija uz podršku grada Zagreba.

Program Festivala obuhvaća izlaganja, kulinarske šouove na dvije pozornice, kušanje vina i radionice, ali i prodaju proizvoda po festivalskim cijenama. Uz to je osmišljen i zabavni program za cijelu obitelj, a posebno su zanimljive radionice i igraonice za djecu.

Prvi dan festivala protječe u natjecanju mladih kuhara koji dolaze iz različitih hrvatskih županija. Riječ je o natjecanju koje promovira novoosnovanu zakladu
Mladi kuhar kojoj je cilj prikupiti sredstva za dodatno školovanje talentiranih učenika koji sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima. Usto, u VIP šatoru se održava Dan graševine uz degustaciju slavonske hrane i slavonskih vina.

Festival hrane i vina trajat će do nedjelje 4. ožujka, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 40 kuna.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr