NIMALO OČAJNE

Kućanice su jednako sretne kao i zaposlene žene

29.02.2012 u 09:06

Bionic
Reading

Ispitivanje koje je provela britanska vlada pokazuje da žene koje su se posvetile obitelji nisu manje sretne od žena koje su se odlučile za karijeru

Desetljećima se vjerovalo da se domaćice osjećaju potlačene i neispunjene. No studija britanske vlade pokazala je da su majke koje ostaju kod kuće zadovoljne svojim životima kao i one koje su odlučile raditi, piše Mail Online. Istodobno, izvješće je potvrdilo da su muškarci koji su odlučili ostati kod kuće općenito mnogo manje sretni.

Rezultati su to kampanje vladeDavida Camerona kojom se želi mjeriti blagostanje nacije, a koje je otkrilo da su najsretniji ljudi oni u tradicionalnom braku i obitelji.

Bračni parovi imaju više sadržaja od drugih, a oni s djecom imaju veći osjećaj svrhovitosti svog života. Ti su rezultati izazvali snažno odobravanje aktivista koji vjeruju da bi britanska vlada trebala aktivirati jače mjere populacijske politike te više pomagati parovima koji imaju djecu. Istraživanje je pokazalo i da su da etničke manjine manje zadovoljne svojim životima od bijelaca. Mladi i stari su sretniji nego generacije sredovječnih koji su opterećeni borbom za radna mjesta, hipotekama i visokim troškovima života.

U izvještaju koji je priredio Ured za nacionalnu statistiku navodi se da djeca ne samo da mijenjaju ukupno zadovoljstvo životom, već mu i daju smisao. Žene koje su ostale kod kuće da bi se brinule o obitelji pokazuju visok stupanj zadovoljstva poput zaposlenih žena.