NA SAMOJ OBALI RIJEKE

Stari muzej brodova pretvoren u luksuzni dom

24.02.2012 u 07:06

Bionic
Reading

Jedan od najneobičnijih domova zasigurno je onaj koji se nalazi na samoj obali rijeke Savannah. Naime, ovaj prostrani i pomalo romantičan dom nastao je preuređenjem staroga muzeja brodova

U zgradi koja datira iz 1892. danas se nalazi doista nesvakidašnji dom. Smješten na samoj obali rijeke Savannah, ovaj dom nastao je preuređenjem staroga muzeja brodova koji je svojedobno nosio naziv 'Ships of the Sea Museum'. Ovaj neobičan dom prostire se na 418 četvornih metara te je prilično moderno uređen.

Unutrašnjost kuće organizirana je oko spiralnog stubišta, a ima tri spavaće sobe, tri kupaonice i terase koji se protežu na tri etaže. Najupečatljiviji detalj ovoga doma zasigurno je, osim pogleda na rijeku, najgornja etaža cijela načinjena od stakla koja predstavlja luksuzan i moderan penthouse. Izvana kuća djeluje vrlo moderno, no u uređenju interijera zadržan je duh prošlosti sa starim povijesnim oknima klasičnima za 19. stoljeće. Premda djeluje prilično jednostavno, ovaj maštoviti dom je za one dubljega džepa, jer se prodaje po vrtoglavoj cijeni od 3,35 milijuna dolara.