Obitelj i dom POVRATAK PRIRODI

Što će sve predstaviti milanski sajam namještaja

Međunarodni sajam namještaja u Milanu predstavit će najnovije trendove u području opremanja interijera

Međunarodni sajam namještaja u Milanu, I Saloni, u periodu od 17. do 22. travnja 2012. ponovno otvara svoja vrata. 'Milano - gdje drugdje' moto je ovogodišnjeg sajma, kao potvrda 50-godišnje tradicije izložbe inovacija u svijetu namještaja, opreme i pribora koja okuplja najprestižnije talijanske i svjetske tvrtke

Ove je godine posvećen temi 'Projektiranje-dizajn-tehnologija', a okupit će 750 najperspektivnijih međunarodnih mladih dizajnera, nudeći im mogućnost suradnje sa proizvođačima.

Međunarodna izložba kuhinja održava se svake druge godine, a ove će godine biti prikazane kuhinje od različitih materijala, u rasponu od klasičnih do modernih. Metal, opeka, drvo bit će prisutni materijali, a naglasak je na prirodnim rješenjima. Kuhinja će biti predstavljena kao prostor pohranjivanja, pripreme i konzumacije hrane, ali i kao prostor za zabavu i druženje. Po prvi puta izložba kuhinja obuhvaća i sve kuhinjske dodatke koji su neophodni za rad-posuđe, stolne ukrase te prezentirati trendove uređenja stola.

Izložba kuhinjskih tehnologija, FTK će se po peti put održati zajedno s izložbom kuhinja, a prikazat će inovacije u tehnologiji kućanskih aparata-štednjaka, nape, ali i aparata za kavu. FTK je brzo postao mjerilo sektora i istraživačke platforme, a nudi prezentaciju inovativnih proizvoda, kao i koncepte kućanskih aparata budućnosti. Energetska i eko-kompatibilnost nužnost su sadašnjosti i budućnosti, nudeći maksimalne performanse i minimalnu potrošnju.

Međunarodna izložba kupaonica je jedan od najdinamičnijih segmenata kućanskog opremanja. Bit će predstavljena kupaonička oprema i namještaj, pribor, prvenstveno od prirodnih materijala, sanitarije, keramika, radijatori, obloge, hidromasažne kade te armature. Wellnes oprema je jedan od noviteta ove izložbe. Kupaonica postaje mjesto spajanja vrhunske tehnologije i dizajna, kao i mjesto za odmor i opuštanje. Vidljiva je sve šira upotrebi prirodnog kamena i u području kupaonskog namještaja, s vrlo visokom kvalitetom završne obrade.

Salone Satelite posvećen je mladim dizajnerskim nadama ispod 35 godina i kao takav privlači interes brojnih proizvođača. Mnogi prototipovi su do sada ušli u proizvodnju, a mladi dizajneri postali poznata imena. Ova izložba je uvijek orijentirana prema budućnosti, a ove godine ima temu 'Dizajn<->Tehnologija'. Prema ovoj temi je usmjerena cjelokupna instalacija, kao i izložba 15 interpretacija od 15 dizajnera koji su bivši i sadašnji predstavnici Salona Satellite. Osobito se daje na važnosti kvaliteti edukacije pa su pozvane brojne škole za dizajn iz Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Meksika, Koreje, Španjolske, Kine, Njemačke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više