PORED MONTE CARLA

Zavirite u predivnu vilu slavne Coco Chanel

11.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Slavna francuska modna kreatorica i modna ikona Coco Chanel bila je vlasnica predivne vile La Pausa na francuskoj rivijeri. Baš kao i njezini kostimići, torbice i parfemi, i ova prekrasna vila rijetko koga će ostaviti bez daha

Za vrijeme njezine burne ljubavne veze s darežljivim vojvodom od Westminstera, slavna Coco Chanel na dar je dobila zemljište nedaleko od Monte Carla. Upravo na tom zemljištu Coco je sagradila predivnu vilu La Pausa na samoj obali Sredozemnog mora.

Vila koja ima čak sedam soba trenutno se prodaje za 50 milijuna dolara, a za života slavne dizajnerice u njoj su boravile slavne osobe poput Igora Stravinskog, Jeana Cocteaua, Pabla Picassa i Pierrea Bonnarda.

Vila je kasnije prodana kolekcionaru Emeryju Revesu, a u ovom predivnom zdanju koje se prostire na 929 četvornih metara boravili su i Winston Churchill, Field Marshal Bernard Montgomery, Aristotel Onassis, Greta Garbo, Rose Kennedy te princ Rainier i princeza Grace.

Vila La Pausa okružena je idiličnom prirodom te svakom posjetitelju jamči potpunu privatnost i mir, a nudi i prekrasan pogled. Građena u mediteranskom stilu francuske rivijere, ova vila je doista pravo mjesto za luksuzan odmor ili život za one dubljega džepa.